Kyllinglasagne

Udskriv opskrift

Billede af Kyllinglasagne fra Verdens Lækreste Opskrifter

Lasagne i den italienske stil og lavet på kylling giver en lækker og fast lasagne med spændende kombinationer af forskellige smage. Husk at presse ned på lasagnen hver gang et nyt lag tilføjes, ellers bliver den for høj.

Ingredienser:

6 porcherede kyllingebryster
600-700 g friske lasagneplader
2 porrer i ½ cm skiver
500 g champignon i tynde skiver
250 g hakket spinat, optøet
200 g Hvidløgsost
1 dl sherry eller lignende
6 dl mælk
1 dl kyllingbouillon
saften af 1 citron
2 spsk olivenolie
700 g frisk mozzarella
2 dl friskrevet parmesan
1 tsk knuste tørrede chiliflager

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 200°C. Smør et 20 gange 30 cm ovnfast fad. Pocher kyllingebrysterne og skær dem i tynde skiver. Sautér porrerne i i olivenolien i en stor kasserolle over middelvarme i en 3-4 minutter. Tilsæt de skivede champignon og fnuste chiliflager og sautér intil champignonerne er bløde i yderligere 3-4 minutter. Tilsæt melet og lad det afbage i en 2 minutters tid. Tilsæt sherry og lad det reducére indtil sherryen er næsten fordampet. Hæld mælk på lidt af gangen mens der røres hele tiden og tilsæt så citronsaften. Lad saucen simre indtil den er lækker jævn og silkeblød i ca 5 minutter. Rør hvidløgsost i indtil saucen igen er jævn og rør så næsten alt spinaten i, gem ca 2 dl til at lægge på toppen af lasagnen.

Spred ca ¾ dl sauce ud i bunden af det smurte ovnfaste fad. Læg et lag lasagneplader over bunden så det dækker. Spred 2 dl sauce ud over lasagnepladerne og spred det der svare til 1 dl kylling ud over saucen. Fordel 6 skiver mozzarella ud over kyllingen og drys omkring 2 spsk revet parmesan ud over. Fortsæt med at opbygge lagene på samme måde, der burde være til 8 lag. Husk at presse lagene godt sammen hver gang du har lasagneplader øverst. Slut af med at fordele resten af saucen og den gemte spinat og drys et godt lag parmesan ud over.

Bag lasagnen i ovnen i en 45-50 minutter indtil den bobler og har en lækker brunet overflade. Lad lasagnen hvile i en 10-15 minutter før den serveres.

Denne opskrift er blevet vist 3.904 gange