Pretzelboller

Udskriv opskrift

Billede af Pretzelboller fra Verdens Lækreste Opskrifter

Lækre kompakte og alligevel lette boller i New York stil. Bollerne vil være fremragende med røget eller gravad laks og dild-drysset cremefraise, eller med næsten alle slags røget pålæg.

Ingredienser:

450 g mel
50 g gær (eller 1 pakke tørgær)
1 tsk fint salt
1 tsk sukker
2 dl + 2 spsk lunkent vand
1 æggehvide (til glasering)
groft salt (til pynt)

vandbad:
1½ l vand
½ dl bagepulver
2 spsk sukker

Fremgangsmåde:

Hæld mel, salt og sukker i foodprocesserens skål og smulr eller drys gæren ud over. Sæt låget på og start foodprocesseren. Hæld det lunkne vand i foodprocesseren lidt af gangen indtil en dejklump er formet. Lad dejen ælte i et minuts tid. Læg dejklumpen i en olieret skål og dæk den med at viskestykke. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse, ca. 30-60 minutter alt efter gærens effektivitet.

Slå dejen ned og form den til 8 lige store boller. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir og læg bollerne til hævning, dækket af et viskestykke. Lad bollerne hæve til dobbelt størrelse.

Tænd ovnen på 190°C. Lav badevandet klar ved at bringe vand, sukker og bagepulver i kog. Læg bollerne i vandet og kog dem én af gangen i 30 sekunder på hver side. Tag bollen op af vandet og lad den dryppe af og læg den derefter tilbage på bagepapiret.

Smør sammenpisket æggehvide på bollerne med en pensel og skær eller klip et kryds i toppen af den. Bag dem i ovnen i 25 minutter. Køl bollerne ned i mindst 10 minutter inden de spises. De smager også godt kolde, men er bedst hvis spist samme dag de er bagt.

Længe leve foodprocesseren :-)

Denne opskrift er blevet vist 9.581 gange