Tangokylling

Udskriv opskrift

Billede af Tangokylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker kylling der først porcheres i en stærk tomatsauce, og derefter trevles med to gafler. Derefter varmes kyllingen i en krydret tomatsauce og serveres med ris. Let og hurtig at lave.

Ingredienser:

4 kyllingebryster

kyllingmarinade
1 dåse hakkede tomater
2 dl kyllingebouillon
1 grofthakke chipotle i adobosauce
2 tørrede chili
tomatsauce
2 løg i tern
½ tsk salt
½ tsk sukker
2 dåser hakkede tomater
3 finthakked chipotle i adobosauce

Fremgangsmåde:

marinade: Hæld tomater, bouillon og chilli i en sautérpande og bring det i kog.

Tilsæt kyllingebryster og lad dem simre under låg ved middelvarme til de er nok, ca. 15-20 minutter. Tag kyllingen op af marinaden. Når kyllingen kan håndteres med hænderne, strimles den med to gafler. Kør marinaden i en foodprocesser eller blender og gem den i en skål.

Sauce: Sautér løg i lidt olivenolie. Tilsæt salt og sukker og lad dem simre til de begynder at karamelisere, 8-10 minutter. Tilsæt tomater og chili, reducér vamen og lad det simre i yderligere 14-16 minutter.

Bland kyllingen i og tilsæt 1 dl af marinaden (resten kan fryses ned som basis for en super tomatsauce). Varm retten igennem og servér med ris. man kan eventuelt servere lime eller citron- både til.

Denne opskrift er blevet vist 3.662 gange