Grøn Pastitsio

Udskriv opskrift

Billede af Grøn Pastitsio fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker græsk specialitet, her i en vegetarisk version med masser af karakter. Retten er hurtigt lavet, og kan serveres endnu hurtigere hvis pastaen er kogt dagen i forvejen.

Ingredienser:

250 g rigatoni eller penne pasta
1 stort løg i tern
1 stor aubergine i tern
250 g cherrytomater, skåret i halve
6 fed finthakket hvidløg
½ tsk stødt kanel
½ tsk revet muskatnød
200 g Philadelphia ost
4 dl mælk
1 dl hakkede oliven
1 rød peber i grove tern
200 g smuldret fetaost

Fremgangsmåde:

Kog pastaen til den er al dente efter instruktionerne på pakken og hæld vendet fra. Varm ovnen op til 200°C, og smør et ildfast fad. Sautér løg og, efter et minuts tid, auberginerne på en pande til løgene er klare, en 5-6 minutter. Tilsæt cherrytomater, hvidløg, kanel og muskatnød og lad det simre i et minuts tid indtil en aromatisk duft breder sig. Balnd Philadelphia i og lad det smelte i 1-2 minutter og tilsæt så mælken. Skru ned for varmen og lad retten småsimre i en 5 minutters tis indtil saucen er tyknet lidt. Tilsæt pastaen, oliven og rød peber og lad dem blive varmet igennem. Tilsæt halvdelen af fetaosten og smag til med salt og peber.

Hæld blandingen i det forberedte ovnfaste fad og spred resten af fetaosten over. Tænd for grillen og sæt fadet ind under i ca. 3-5 minutter indtil osten er brunet lækkert. Servér med det samme, evnt. med et drys frisk persille.

Denne opskrift er blevet vist 2.271 gange