Very Deep Pan Pizza

Udskriv opskrift

Billede af Very Deep Pan Pizza fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg er ellers ikke begejstret for hjemmelavet pizza, men denne opskrift giver et overflødighedshorn af en lækker familiemiddag der er nem at lave og smager fantastisk. Opskriften giver dej nok til to pizzaer, så frys den anden halvdel ned så der er til en nem pizza en anden dag.

Ingredienser:

dej:
1½ dl lunken vand
1 spsk sukker
25 g gær
2 spsk olie
270 g mel
½ dl polenta (kan udskiftes med mel)
2 tsk salt

fyld:
200 g champignon
3 spsk olie
200 g tyktskivet frankfurter pølse
2 løg
1 rød peber i strimler
4 fed hvidløg
1 tsk tørrede chiliflager
400 g skivet frisk mozzarella
½ dåse hakkede flåede tomater
100 g skivede pepperoni
100 g skivet skinke
1 spsk tørret basilikum

Fremgangsmåde:

dejen:
Hæld alle ingredienser i en passende maskine med dejkrog og ælt dejen til den er blank og smidig, gerne en 10 minutters tid. Dejen kan håndæltes i det samme tidsrum hvis man har brug for motionen. Læg dejen i en oliesmurt skål og dæk med et hviskestykke. Lad dejen hæve på en lun plads til den er fordoblet i størrelse, ca 1 time. Slå dejen sammen og læg den tilbage i skålen og lad den hæve endnu en time.

Tænd ovnen på 230°C og sæt pladen på den nederste rille. Smør et 22-25 cm ovnfast rundt fad eller tilsvarende smedejernspande med olie. Del dejen i to halvdele og frys den ene halvdel ned til den næste pizza. Rul den anden dejbolle ud til en 30 cm stor cirkel, ca ½ cm tyk. Læg dejcirklen i fadet og prik bund og sider med en gaffel. Placér evnt bønner eller glaskugler i fadet som når man bager en tærtebund. Bag pizzabunden til den er gylden, ca 10-12 minutter.

fyldet:
Sautér champignon i olien i en varm sautérpande. Smag til med salt og flyt over i en dyb tallerken. Sænk varmen til mellem varme og sautér frankfurterpølsen i en to minutters tid i den samme pande. Tilsæt løg, rød peber, hvidløg og chiliflager og sautér indtil løget er blødt, ca 10 minutter. Bland champignon, pølseblandingen, halvdelen af mozzarellaen, hakkede tomater, basilikum og pepperoni sammen. Fordel skinken ud over den bagte pizzadej, og fordel derefter pølseblandingen over skinken. Fordel resten af mozzarellaen ud over pizzaen og bag indtil mozzarellaen er smeltet og gylden, ca 30-35 minutter.

Denne opskrift er blevet vist 19.463 gange