Spansk Ris

Udskriv opskrift

Billede af Spansk Ris fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre aromatiske og farverige ris bruges meget i Mexico, Spanien, Portugal og Sydafrika som tilbehør til krydrede retter som f.eks. Lyn-grillede ribben.

Ingredienser:

2 spsk olie
1 lille hakket løg
3 dl ukogt ris
4 dl kyllingebouillon
4 fed hakket hvidløg
1 dåse hakkede tomater
½ tsk gurkemeje

Fremgangsmåde:

Opvarm olien i en kasserolle og sautér løgene til de er klare og lige begyndt at karamelisere. Tilsæt risen og lad dem sautere med til de begynder at brune. Tilsæt de hakkede hvidløg og lad dem sautere med i ét minut. Tilsæt så de hakkede tomater, gurkemeje og bouillon, afpas mængden efter opskriften på risposen.

Sænk varmen og lad den simre i en 20 minutters tid til væden er arbsoberet, igen med hensyn til opskriften på risposen.

Denne opskrift er blevet vist 5.919 gange