Ginger Ale

Udskriv opskrift

Billede af Ginger Ale fra Verdens Lækreste Opskrifter

Vi boede i mange år i udlandet, og en af de lækre ting vi savner efter at være flyttet tilbage til Danmark, er Ginger Ale. I england drak vi ofte "Canada Dry". I virkeligheden er det egentlig bare sodavand med ingefærsmag. Her er derimod en superlækker opskrift på ægte Ginger Ale.

Ingredienser:

850 g frisk ingefær
900 g sukker
1½ dl friskpresset citronsaft
ca 10 l vand

Fremgangsmåde:

Riv ingefæren, eller kør den fint i en foodprocessor. Opvarm 2½ liter vand til ca. 75°C og tilsæt og opløs sukkeret helt. Tilsæt den revede ingefær og lad ingefæren trække i en time. Check temperaturen ind i mellem og sørg for at den holder sig omkring de 75°C.

Sæt gryden i koldt vand, og køl væsken ned til stuetemperatur (20-24°C). Nu er væsken sårbar overfor bakterier og vild gær, så alt der kommer i kontakt med væsken fra nu af skal være bakteriefrit.

Hæld væsken gennem en (desinficeret) si og pres så meget væske ud som muligt. Tilsæt citronsaft og hæld vand på indtil du har 11 liter i alt.

Ginger Alen er nu klar til at drikke, men bør karboneres. Det kan enten gøres i et fadølsanlæg, eller med en Sodastream maskine hvis man har sådan en.

Serveres med is og evnt. Et twist citron eller lime. Er rigtig god til at mikse i drinks.

Denne opskrift er blevet vist 7.915 gange