Mexicansk Chorizo

Udskriv opskrift

Billede af Mexicansk Chorizo fra Verdens Lækreste Opskrifter

Det er stort set umuligt at få en ordentlig Chorizo i Danmark, så man bliver nødt til at lave den selv. Her er en lækker mexicansk version, noget anderledes end den traditionelle spanske.

Ingredienser:

2½ m svinetarm
1 kg svinebov
2 spsk stødt spidskommen
2 tsk stødte korianderfrø
5 stødte nelikker
4 tørrede stødte laurbærblade
½ tsk stødt kanel
1 tsk tørret oregano
1 tsk tørret timian
3 fed friskpresset hvidløg
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber
1 tsk cayennepeber
2 spsk sød chilipulver (eller paprika)
3 spsk æblecidereddike

Fremgangsmåde:

Tarmene
Saltede tarme kan bestilles på nettet, eller du kan købe dem hos din slagter. Vi har en fantastisk slagter hos vores Superbest, og han levere alt det jeg skal bruge til mine pølser. Find enden af tarmen og mål 2,5 meter ud og klip af. Læg tarmen i håndvarmt vand og lad dem bløde op i en halv times tid. Rens indersiden af tarmen ved at lade vand løbe igennem dem 3 gange. Læg tarmen i håndvarmt vand igen, og lad dem hvile i endnu 30 minutter.

Fyld
Stød spidskommen, koriander, nelliker og laurbærblade i en morter, eller kør dem i en krydderikværn til de er et fint pulver. Tilsæt resten af krydderierne, hvidløget og æblecidereddiken til morteren og bland det godt. Køl dine skåle og kødhakkerredskaber ned så de er godt kolde. Fjern alle uregelmæssigheder og skær kød i 2,5 cm brede, lange stykker, der passer til din kødhakkemaskine. Læg stykkerne i fryseren i en halv times tid for at sikre at de er så kolde som muligt. Kør kødet i kødhakkeren med den grove plade. Bland krydderier og bland det godt med det hakkede kød. Kør kødet i kødhakkeren igen med den grove plade. Lav en minifrikadelle af pølsefyldet og steg den for at smage om krydring og saltmængden er i orden. Imens sættes det hakkede kød i fryseren i endnu en halv times tid.

Fyldning af pølsen
Sæt pølsehornet på maskinen og sæt et stort fad (evnt. En fugtet bradepande) under til samle de færdige pølser op. Skub tarmen på pølsehornet, men bind ikke knude endnu. Det gøres nemmest hvis man lige stryger pølsehornet med vand, og har en lille vandbobbel inden i tarmen inden man starter. Begynd at køre pølsefyldet gennem maskinen, indtil det netop begynder at komme ud i enden. Nu bindes en knude på tarmen, og den trækkes tæt så der kommer mindst muligt luft med i pølsen. Tænd maskinen på ca. Halv kraft, og begynd at føde pølsekødet ned i kødhakkeren i små håndfulde. Hold løst fast i tarmen med den anden hånd, fyldet må ikke være for løst og ikke for fast. Fortsæt med at fylde tarmene indtil pølsefyldet er brugt op. Hvis man løber tør for tarm, sættes en ny på. Når en påfyldning er færdig efterlades en 5-6 cm tarm så man kan binde knude i den anden ende. Du skulle nu have en (eller flere) lange pølser meget lig medisterpølse. Massér den kort for at sikre at fyldet er fordelt ensartet.

Knib pølsen sammen for hver ca. 12 cm eller hvor lang du nu vil have den. Drej den første, den tredie, den femte osv. i den samme retning en 2-3 gange for at lave "rigtige" pølser. Prik hver pølse en 2-3 gange på hver side med en desinficeret nål for at sikre at alle luftbobler kan komme ud, skindet skal nok forsegle igen. Klip pølserne fra hindanden med en saks, og bind en snor i hver ende, og bind så snorene sammen så pølsen danner en cirkel.

Lad pølserne hvile i køleskabet til næste dag. Chorizo kan med fordel varmebehandles ved at opvarme dem i en gryde med ca. 80°C grader varmt vand i 15 minutter til en kernetemperatur på omkring 75°C for at sikre at alle bakterier er slået ned. Herefter kan pølsen fryses eller steges med det samme. Pølserne kan holde sig i 3 dage i køleskabet efter de er lavet, og pakket helt lufttæt kan de holde sig i en 2-3 måneder i fryseren.

Denne opskrift er blevet vist 13.170 gange