Spansk Tortilla

Udskriv opskrift

Billede af Spansk Tortilla fra Verdens Lækreste Opskrifter

Den spanske tortilla er noget helt andet end den mexicanske vi kender så godt. Det er i virkeligheden en meget lækker avanceret æggekage. Brug en teflonpande der kan gå i ovnen, så tortillaen er nem at overføre til en stor serveringstallerken.

Ingredienser:

500 g faste kartofler i ultra tynde skiver
1 stort hakket løg
1 rød peber i små tern
70 g røget skinke
2 spsk kapers
8 æg
2 spsk vand
2 tsk timian
½ tsk tørrede knuste chiliflager
½ tsk salt
½ tsk sort peber

dressing:
1 dl hakket persille
1 dl rød peber i små tern
2 spsk kapers
1 dl tyrkisk youghurt

Fremgangsmåde:

Tænd ovnen på 230°C. Hæld et per spsk olie i en ovnsikker teflonpande og varm til middel høj varme. læg et lag kartofler, så et lag løg, rød peper, skinke og kapers, så et lag kartofler igen, og endeligt et lag løg, rød peper, skinke og kapers. Steg helt forsigtigt i en 15-20 minutter til kartoflerne er nok og gyldenbrune, men pas på ikke at brænde dem på. Løft forsigtigt en gang i mellem hvis nødvendigt.

Pisk æg, vand, timian, chiliflager, salt og peber sammen og hæld over kartoflerne. Lad varmen være middel og lad det stå i en 3 minutters tid, indtil ægget bliver en smule fast. Sæt panden i ovnen og lad den bage i 8-10 minuttertil ægget er nok og hævet lidt. Løs tortillaen fra panden med en paletkniv og lad den glide over på en serveringstallerken.

Rør youghurt, persille, rød peber og kapers sammen og servér sammen med tortillaen.

Denne opskrift er blevet vist 3.609 gange