Asiatiske Kyllingelår

Udskriv opskrift

Billede af Asiatiske Kyllingelår fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker og smagfuld asiatisk inspireret ret, der er godt krydret, men samtidig med en sødme der tæmmer vildskaben lidt.

Ingredienser:

1 dl riseddike (eller anden mild eddike)
5 spsk honning
¾ dl soyasauce
½ dl ristet sesamolie (eller vindruekerneolie)
3 spsk asiatisk chili/hvidløgssauce
6-8 fed presset hvidløg
8 kyllingelår (over, under eller begge)
3 hakkede forårsløg
3 dl kyllingebouillon

Fremgangsmåde:

Pisk eddike, honning, soyasauce, sesamolie, chili/hvidløg sauce, hvidløg og lidt salt i en kasserolle til det er homogen. Varm den evnt. lidt op for at smelte honningen. Hæld halvdelen af marinaden i en plastikpose, og tilsæt kyllingestykkerne. Luk posen og ryst marinaden godt rundt. Lad kyllingen hvile i køleskabet i en times tid.

Tænd for ovnen på 200°C. Bring resten af marinaden i kog og lad den simre under omrøring i en 3-5 minutter, så den reduceres lidt og bliver lettere klistret. Tag kyllingestykkerne ud af posen og læg dem i et ildfast fad. Pensel kyllingestykkerne med marinaden fra kasserollen. Sæt fadet i ovnen og lad dem stege i 45-60 minutter, til kyllingen har en kernetemperatur på 73°C. Der pensles med marinade hvart 10-ende minut.

Lad kyllingestykkerne hvile i en 10 minutters tid før servering. Mens de hviler spædes resten af marinaden op med 3 dl kyllinge bouillon, og saucen i kog i 1-2 minutter. Servér kyllingestykkerne med ris, marinadesaucen, og drysset med de hakkede forårsløg.

Denne opskrift er blevet vist 22.613 gange