Kødbollekarry

Udskriv opskrift

Billede af Kødbollekarry fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker og anderledes måde at lave en karry på, med lammekødboller, hvidløg, spinat, basilikum og mynte. Det er en rimelig hurtig ret at lave, og smager fantastisk.

Ingredienser:

4 fed hvidløg
1 rød chili
2 skiver hvidt toastbrød uden skorpe
1 god håndfuld mynteblade
1 god håndfuld basilikumblade
400 g hakket lammekød (svinekød kan bruges)
1 æg
1 stort grofthakket løg
2 spsk masala karry paste
1 dåse hakkede flåede tomater
½ l kalvebuillon
100 g baby spinatblade

Fremgangsmåde:

Kør hvidløg, chili, toastbrød, det meste af mynten og basilikumblade i foodprocessoren til det er helt findelt. Hæld det i en skål og bland med det hakkede lam, ægget og lidt salt og peber. Form 16 små kødboller af farsen. Hæld lidt olivenolie og lidt smør i en pande, og når smørret er bruset af, steg kødbollerne over fraftig varme indtil de er gyldne på alle sider, og tag dem af panden.

Tilsæt det hakkede løg til stegefedtet fra kødbollerne og sautér den i en 3-4 minutter, indtil de er klare. tilsæt karrypasten og lad den lige varme igennem i et minuts tid. Tilsæt buillon og tomat og bring til en stille simren. Tilsæt kødbollerne og led det simre stille og roligt i et kvarters tid, indtil saucen begynder at tykne. Rør babyspinaten i, og rør til bladene falder sammen. Drys med resten af myntebladene og servér med ris, og eventuelt en raita.

Denne opskrift er blevet vist 2.985 gange