Tomattatin

Udskriv opskrift

Billede af Tomattatin fra Verdens Lækreste Opskrifter

En meget lækker tatin hvor sødmen i de langsomt ristede tomater balanceres med rødvinseddike, og en lækker sprød og knasende butterdej.

Ingredienser:

25 g smør
800 g blandede små tomater, halverede
1 spsk brun farin
1 spsk rødvinseddike
1 spsk frisk timian og/eller oregano
1 pakke butterdej

Fremgangsmåde:

Smelt smørret med lidt olivenolie i en stor pande. Læg de halve tomater i panden med skindsiden nedaf. Hvis de ikke alle kan være der kan det gøres af to omgange (og du skulle overveje at få en større pande :-)). Lad dem simre over lav varme, indtil de begynder at afgive væde.

Tænd ovnen på 220°C. Læg tomaterne i en tærteform, igen med skindsiden nedaf. Sørg for at de ligger så tæt som muligt. Tilsæt den brune farin og vineddiken til panden og reducér ved mellem varme, til saften er let tyknet og lidt sirupsagtig. Fordel saften over tomaterne, og tilsæt timian/oregano og lidt salt.

Fordel butterdejen over tomaterne, bare brug det hele, to lag er ikke noget problem. Pres kanterne med om tomaterne, men sørg for at tomaterne er helt dækket. Prik huller i butterdejen med en gaffel så dampen kan komme ud. Bag den i 30 minutter, indtil butterdejen er gylden og sprød.

Tag tatinen ud af ovnen og lad den stå og samle sig i 10 minutter. Løsn kanterne med en kniv. Læg et serveringsfad over, og vend den forsigtigt over vasken. Pas på, for varme tomater er meget varme. Drys med friske krydderurter og servér med godt brød og en lækker grøn salat.

Denne opskrift er blevet vist 2.640 gange