Stuvet Spidskål

Udskriv opskrift

Billede af Stuvet Spidskål fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker klassisk stuvet spidskål der er velegnet til at servere med kartofler til frikadeller, pølse, krebinetter eller de andre danske klassikere.

Ingredienser:

1 spidskål
50 g smør
3 spsk mel
2½ dl piskefløde
mælk
revet muskatnød
salt og peber

Fremgangsmåde:

Del spidskålen i fire dele og fjern stokken. Snit kålen i tynde skiver 3-5 mm), og damp den i 10-12 minutter en gryde med 3 dl kogende letsaltet vand. Hæld vandet fra kålen og gem det til stuvningen.

Smelt smørret i en kasserolle, uden det bruner. Drys melet over og lad det bage af i et minuts tid under omrøring. Tilsæt vanser fra kålen og rør ud, og tilsæt derefter fløden og rør den ud. Når saucen igen er jævn, tilsættes mælk lidr ad gangen, til den har en lækker tyk konsistens. Smag til med revet muskatnød, salt og peber. Tilsæt spidskålen og bland grundigt. Check endnu engang om saltmængden er passende.

Denne opskrift er blevet vist 5.107 gange