Ringriderpølser

Udskriv opskrift

Hjemmelavede ringridere som man får dem i det sønderjydske når der er ringridning. Pølserne pocheres til en kernetemperatur på mindst 75°C inden de grilles for at sikre at hygiegnen er i orden.

Ingredienser:

1 kg Svinebov eller nakkekam
1 kg flæskekød
40 g salt
10 g friskkværnet peber
1 stort løg
½ tsk allehånde
½ tsk merian
10 g sukker
2 æg
1 dl vand
4 m svinetarm

Fremgangsmåde:

Opskriften giver ca. 2 kg pølser.

Forbered svinetarmene.

Fyld
Køl dine skåle og kødhakkerredskaber ned så de er godt kolde. Fjern alle uregelmæssigheder og skær kødet i 2,5 cm brede, lange stykker, der passer til din kødhakkemaskine. Læg stykkerne i fryseren i en halv times tid for at sikre at de er faste når de skal hakkes. Kør kødet og løg i kødhakkeren med den grove plade. Bland krydderier og æg i kødet og ælt det godt med hænderne. Læg igen blandingen i fryseren i 30 minutter, og kør så det krydrede kød i kødhakkeren med den fine plade. Lav en minifrikadelle af pølsefyldet og steg den for at smage om krydring og saltmængden er i orden. Imens sættes det hakkede kød i fryseren i endnu en halv times tid.

Fyldning af pølsen
Sæt pølsehornet på maskinen og sæt et stort fad (evnt. En fugtet bradepande) under til samle de færdige pølser op. Skub tarmen på pølsehornet, men bind ikke knude endnu. Det gøres nemmest hvis man lige stryger pølsehornet med vand, og har en lille vandbobbel inden i tarmen inden man starter. Begynd at køre pølsefyldet gennem maskinen, indtil det netop begynder at komme ud i enden. Nu bindes en knude på tarmen, og den trækkes tæt så der kommer mindst muligt luft med i pølsen. Tænd maskinen på ca. Halv kraft, og begynd at føde pølsekødet ned i kødhakkeren i små håndfulde. Hold løst fast i tarmen med den anden hånd, fyldet må ikke være for løst og ikke for fast. Fortsæt med at fylde tarmene indtil pølsefyldet er brugt op. Hvis man løber tør for tarm, sættes en ny på. Når en påfyldning er færdig efterlades en 5-6 cm tarm så man kan binde knude i den anden ende. Du skulle nu have en (eller flere) lange pølser meget lig medisterpølse. Massér den kort for at sikre at fyldet er fordelt ensartet.

Knib pølsen sammen for hver ca. 10-15 cm eller hvor lang du nu vil have den. Drej den første, den tredie, den femte osv. i den samme retning en 3-4 gange for at lave "rigtige" pølser. Prik hver pølse en 2-3 gange på hver side med en desinficeret nål for at sikre at alle luftbobler kan komme ud, skindet skal nok forsegle igen.

Pølserne skilles med en skarp kniv, og varmebehandles ved at opvarme dem i en gryde med ca. 80°C grader varmt vand i 15 minutter til en kernetemperatur på omkring 75°C. Pølserne kan holde sig i 3 dage i køleskabet, og pakket helt lufttæt kan de holde sig i en 2-3 måneder i fryseren. Tilberedning:
Når pølserne skal serveres, steges de på en pande eller aller bedst, på en grill. Hvis de kommer fra frost skal de tøs op før de tilberedes, og hvis de kommer direkte fra pocheringsgryden, skal de lige have lov til at dampe af og tørre først.

Denne opskrift er blevet vist 35.596 gange