Løgsauce

Udskriv opskrift

Billede af Løgsauce fra Verdens Lækreste Opskrifter

En rigtig lækker variation over en klassisk engelsk onion gravy, lige til at servere med en gang kartoffelmos, og pølse eller frikadeller.

Ingredienser:

40 g smør
4-6 løg, halveret og skåret i tynde skiver
4-6 finthakkede fed hvidløg
4 spsk mel
2 dl rødvin
½ l okse eller kalvebouillon
2-3 spsk rødvinseddike
1 spsk Worchestershiresauce
2 tsk sennepspulver

Fremgangsmåde:

Smelt smørret i en sautérpande ved mellemvarme. sautér løgene under regelmæssig omrøring, til de bliver gyldenbrune og bløde. De må endelig ikke brænde på, tilsæt evnt. lidt vand for at holde dem nede i temperatur. Når løgene er gyldne, lægges låg på panden, og de sautere i yderligere 10 minutter over meget svag varme.

Rør melet i og lad det bage af i et minuts tid. Tilsæt så rødvinen under omrøring og lad den simre i 2-3 minutter. Tilsæt bouillon, hvidløg og sennepspulver, og lad saucen simre ved lav varme i en 15 minutters tid, hvor der røres ofte for at den ikke brænder på. Tilsæt eddike og Worchestershiresauce, og smag til med salt og peber.

Servér over kartoffelmos med et par gode pølser til.

Denne opskrift er blevet vist 10.210 gange