Mango Chutney

Udskriv opskrift

Billede af Mango Chutney fra Verdens Lækreste Opskrifter

Når tropefrugterne kommer på markedet, er det tid at lave årets høst af mangochutney. Denne opskrift er godt krydret og dejlig sød, lige som vi kan lide den i vores familie. man bestemmer jo selv hvor stærk man vil have den, denne opskrift giver en rimelig stærk chutney.

Ingredienser:

2 tsk fintrevet ingefær
4 fed presset hvidløg
2 stærke chillier i fine skiver
1 tsk sorte sennepsfrø
2 tsk stødte korianderfrø
2 tsk stødte spidskommenfrø
½ tsk gurkemeje
½ tsk stødt kardemomme
½ tsk stødte nelliker
½ tsk stødt kanel
1 tsk salt
2 mangoer
2 dl sukker
1 dl hvidvinseddike

Fremgangsmåde:

Skræld mangoerne og skær frugtkøddet fra stenen så godt som muligt. Skær frugtkøddet i 1-2 cm store stykker. Varm olie op i en kasserolle og sautér hvidløg, ingefær og chillier forsigtigt i et minuts tid. Tilsæt alle krydderierne og lad det simre i endnu et minuts tid. Tilsæt mangoer, sukker, salt og eddike, rør godt rundt og bring i kog. Reducér varmen og lad chutnien simre i en times tid. Tag gryden af varmen og lad den køle af. Tilsæt eventuelt 1 tsk atamon når det er kølet lidt ned. Hvis en mere most konsisens ønskes, mases chutnyen med en kartoffelmoser.

Hældes på atamonskyllede glas, og kan holde sig i et par måneder i køleskabet. Kan eventuelt hældes i fryseposer og kan fryses.

Denne opskrift er blevet vist 7.212 gange