Souteret Kålsalat

Udskriv opskrift

Billede af Souteret Kålsalat fra Verdens Lækreste Opskrifter

En meget lækker kålsalat med f.eks. savoykål der lige er souteret på panden med hvidløg i en 5-10 minutter. Det gør kålen mild og aromatisk, og beholder lidt bid, og det giver hvidløgen den der fantastiske milde hvidløgsmag. Dressingen er bare citronsaft, lidt citronskal, med lidt god olivenolie. Det bliver ikke bedre.

Ingredienser:

1 kålhoved (spidskål eller savoykål er ideelt)
½ dl god olivenolie
saften af 1 citron
skallen af ½ citron
2 fed hvidløg
2 fintsnittet forårsløg
1 gulerod, skrællet og skåret i tynde flager
½ dk hakket persille
1 tsk godt havsalt
1 tsk sukker

Fremgangsmåde:

Fjern de yderste blade og rens kålet. Halvér det og fjern det meste af stokken. Snit det helt fint og sautér det på en mellemvarm pande med det pressede hvidløg og evnt. gulerodsflagerne og forårsløg i en 5-10 minutter. Kålen skal kun lige begynde at blive blød, og blive lidt mere grøn.

Lad kålen køle af, og imens røres dressingen sammen af olivenolie, skallen af den halve citron, citronsaft, sukker, salt og peber. Bland det hele godt sammen, og lad den trække en halv time før servering. Drys med persillen lige inden serveringen.

Denne opskrift er blevet vist 2.446 gange