Fettuccine Alfredo

Udskriv opskrift

Billede af Fettuccine Alfredo fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre forårsret menes at være ret tæt på den oprindelige opskrift, udviklet som personalemad af restaurant Americo's første chef, Americo D'Alessandro, sidst i 70'erne. Retten blev så populær at den senere blev sat på det rigtige menukort, og der har været aftener hvor denne ret udgjorde over halvdelen af dagens salg.

Ingredienser:

6 dl fløde (bland evnt lidt mælk i)
500 g fettuccine (båndpasta)
1 spsk smør
400 g grønne asparges
250 g tyndt skivede champignon
6 fed finthakket hvidløg
1 dl revet parmesanost
salt & peber
revet parmesan til servering
lidt hakket persille til servering

Fremgangsmåde:

Forbered og blancher asparges (tilsæt spildkogende vand, lad koge i 1-2 minutter, og skyld i koldt vand for at stoppe kogningen). Kog fløden op, og lad den reducere til den er tyknet.

Kog fettuccine til den er al dente, og mens pastaen koger og fløden tykner, sauteres asparges og champignon i smørret ved mellem varme. Når champigniong og asparges er varmet op, tilsættes presset hvidløg.

Når pastaen er klar, drænes vandet, og den våde pasta tilsættes fløden. Tilsæt parmesanost, og smag til med salt og peber. Servér på opvarmede tallerkner, og pynt med asparges, champignon og hvidløg. Drys med mere revet parmesan og lidt friskt hakket persille.

Denne opskrift er blevet vist 7.593 gange