Klassisk Mørbradgryde

Udskriv opskrift

Billede af Klassisk Mørbradgryde fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en lækker klassisk mørbradgryde med masser af mørbrad, champignon, bacon og cocktailpølser, i en lækker fløde og paprikasauce med et lille touch af cayenne. Det bliver ikke meget bedre end det.

Ingredienser:

1 svinemørbrad
200 g cocktailpølser eller 3 gode frankfurtere
4 skiver bacon i tern
250 g champignon i skiver
1 hakket løg
1 spsk mel
1-2 spsk paprika eller sød chili
1 lille dåse tomatpuré
3 dl kalvebouillon
1 dl fløde
smør og olivenolie til stegning
salt og peber
cayennepeber efter smag

Fremgangsmåde:

Afpuds mørbraden og skær den i 2-2½ cm bøffer. Tryk bøfferne lidt flade med håndroden. Smelt smørret i en tykbundet gryde, tilsæt olivenolie, og brun mørbradbøffer og pølse til de er gyldne. Tag kødet op af gryden, og svits løg og bacon i gryden. Tilsæt champignon efter et par minutter, og lad det simre ved middelvarme i en fem minutters tid.

Rør bouillon, mel, paprika, cayenne og tomatpuré sammen, og rør det ud i gryden. Læg køddet tilbage i gryden. Tilsæt evnt. mere væde hvis det er nødvendigt. Saucen skal være tyk til kartofler, og mindre tyk til f.eks. ris. Lad Mørbradgryden simre med lav varme i en 5-6 minutter, og rør så fløden i.

Smag til med salt og peber, og servér med kartofler, kartoffelmos, ris, eller med et rigtigt godt rustikt stykke brød.

Denne opskrift er blevet vist 16.276 gange