Chicken Tikka Masala

Udskriv opskrift

Billede af Chicken Tikka Masala fra Verdens Lækreste Opskrifter

En fantastisk lækker indisk kyllingret, med en rig fyldig, krydret og lækker sauce. Vælg hvor stær chili du vil bruge, og hvor meget du tilsætter for at styre hvor stærk du vil have din sauce.

Ingredienser:

2 spsk indisk karry eller tandori paste
2 spsk tyrkisk eller græsk youghurt
2 kyllingebryster, i mundrette stykker
3 spsk piskefløde
1 dåse flåede, hakkede tomater
2 tsk revet frisk ingefær
2 fed finthakket hvidløg
3 spsk olivenolie
2 laurbærblade
1 hakket løg
2 medium hakkede røde chili
¼ tsk gurkemeje
¼ tsk paprika
¼ tsk salt
½ tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt korianderfrø
¼ tsk garam masala
evnt. friske korianderblade til servering

Fremgangsmåde:

Bland karry eller tandori paste med youghurt, og bland kyllingestykkerne i. Lad det marinere i køleskabet i 1-2 timer.

Tænd ovnen på 180°C. Læg kyllingestykkerne i et ovnfast fad, og sæt det i ovnen i 10-15 minutter. Bland fløde, tomat, ingefær og hvidkøg i en skål og stil til side.

Varm olien op i en pande, og tilsæt laurbærblade og løg, og brun til de er gyldne. Tilsæt chili, gurkemeje, paprika, salt, spidskommen, corianderfrø og garam masala og lad det stege med i et minuts tid. Tilsæt kyllingestykkerne og lad dem stege forsigtigt i en 5 minutters tid.

Tilsæt tomat-fløde blandingen, læg et låg på, og lad retten simre ved lav varme i yderligere 5 minutter. Retten skulle nu være en lækker rødlig og cremet sauce. Tilsæt 1 dl vand, og lad den få et minut mere.

Servér med friske corinderblade og evnt. et par skiver citron med ris, eller naanbrød, og måske lidt broccoli.

Denne opskrift er blevet vist 1.679 gange