Peri-Peri Kyllingelår

Udskriv opskrift

Billede af Peri-Peri Kyllingelår fra Verdens Lækreste Opskrifter

Disse lækre krydrede marinerede kyllingelår er af portugisisk oprindelse, og senere stærk indflueret af de portugisiske rejser i og besiddelse af afrikanske områder. Opskriften er som udgangspunkt meget stærk, men kokken kan namt skrue ned for djævelskaben ved at vælge færrer og mildere chili.

Ingredienser:

4 kyllingelår (over og under er bedst)

marinade:
4-10 små stærke chili (justér selv styrken)
4-6 fed hvidløg
½ dl friskpresset citronsaft (normalt 1 citron)
1 spsk paprika eller sød chili
4 spsk oliven olie
1 laurbærblad
1 tsk oregano
1 tsk salt
1 tsk friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

Blend marinadeingredienserne i en blender til marinaden er helt jævn. Rids kyllingelårene med en skarp kniv, og put kyllingelår, og ¾ dl marinade i en pose, og bland det godt. Drys lidt salt ned over blandingen, og luk posen forsvarligt. Lad kyllingen marinere i mindst 1 time, og helst natten over.

Kyllingelårene grilles til de er gennestegte, eller tilberedes i ovnen. Ovnen tændes på 220°C. Placér lårene i et ovnfast fad, og lad dem stege i 15 minutter. Vend derefter lårene, og lad dem stege endnu 15 minutter, eller til de er gennemstegte. Pensel med marinade efter 10 minutter, ved vending, og efter yderligere 10 minutter. (kernetemperaturen skal være omkring 74°C).

Servér med ris, dagens grønsag, og resten af marinaden

Denne opskrift er blevet vist 3.645 gange