Søde Italienske Pølser

Udskriv opskrift

Billede af Søde Italienske Pølser fra Verdens Lækreste Opskrifter

Lækre hjemmelavede pølser, inspireret af de lækre balancerede italienske pølser det er så svært at finde i Danmark. Man kan være heldig en gang i mellem i delikatesseafdelingen hos Supermarco, men det er noget billigere at lave dem selv.

Ingredienser:

2 kg svinebov
½ kg svinespæk
20 g salt
35 g sukker
15 g fennikelfrø
6 g groft knuste sorte peberkorn
4 g revet muskatnød
2 dl groft hakket persille
1 helt hvidløg, pillet og hakket
1½ dl sherry (eller portvin)
½ dl æbleeddike

Fremgangsmåde:

Tarmene
Saltede tarme kan bestilles på nettet, eller du kan købe dem hos din slagter. Vi har en fantastisk slagter hos vores lokale Meny og han levere alt det jeg skal bruge til mine pølser. Find enden af tarmen og mål 3 meter ud og klip af. Læg tarmen i håndvarmt vand og lad dem bløde op i en halv times tid. Rens indersiden af tarmen ved at lade vand løbe igennem dem 3 gange. Læg tarmen i håndvarmt vand igen, og lad dem hvile i endnu 30 minutter.

Fyld
Køl dine skåle og kødhakkerredskaber ned så de er godt kolde. Fjern alle uregelmæssigheder og skær kød og spæk i 2,5 cm brede, lange stykker, der passer til din kødhakkemaskine. Læg stykkerne i fryseren i en halv times tid for at sikre at de er faste når de skal hakkes. Kør kødet i kødhakkeren med den grove plade. Bland krydderier og hvidløg i fyldet, og bland det godt. Kør det krydrede kød i kødhakkeren igen med den grove plade. Lav en minifrikadelle af pølsefyldet og steg den for at smage om krydring og saltmængden er i orden. Imens sættes det hakkede kød i fryseren i endnu en halv times tid.

Fyldning af pølsen
Sæt pølsehornet på maskinen og sæt et stort fad (evnt. En fugtet bradepande) under til samle de færdige pølser op. Skub tarmen på pølsehornet, men bind ikke knude endnu. Det gøres nemmest hvis man lige stryger pølsehornet med vand, og har en lille vandbobbel inden i tarmen inden man starter. Begynd at køre pølsefyldet gennem maskinen, indtil det netop begynder at komme ud i enden. Nu bindes en knude på tarmen, og den trækkes tæt så der kommer mindst muligt luft med i pølsen. Tænd maskinen på ca. Halv kraft, og begynd at føde pølsekødet ned i kødhakkeren i små håndfulde. Hold løst fast i tarmen med den anden hånd, fyldet må ikke være for løst og ikke for fast. Fortsæt med at fylde tarmene indtil pølsefyldet er brugt op. Hvis man løber tør for tarm, sættes en ny på. Når en påfyldning er færdig efterlades en 5-6 cm tarm så man kan binde knude i den anden ende. Du skulle nu have en (eller flere) lange pølser meget lig medisterpølse. Massér den kort for at sikre at fyldet er fordelt ensartet.

Knib pølsen sammen for hver ca. 10 cm eller hvor lang du nu vil have den. Drej den første, den tredie, den femte osv. i den samme retning en 2-3 gange for at lave "rigtige" pølser. Prik hver pølse en 2-3 gange på hver side med en desinficeret nål for at sikre at alle luftbobler kan komme ud, skindet skal nok forsegle igen.

Pølsen kan varmebehandles ved at opvarme dem i en gryde med ca. 80°C grader varmt vand i 15 minutter til en kernetemperatur på omkring 75°C, eller steges direkte på en pande. Pølserne kan holde sig i 3 dage i køleskabet efter de er lavet, og pakket helt lufttæt kan de holde sig i en 2-3 måneder i fryseren.

Denne opskrift er blevet vist 9.769 gange