Røget Pulled Pork

Udskriv opskrift

Billede af Røget Pulled Pork fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er en utrolig lækker røget version af denne amerikanske klassiker. For t lave røget pulled pork skal man naturligvis have en røgovn, eller en gril der er egnet til at røge på. Man kan sagtens lave den uden, det bliver også meget lækkert. Lav en masse, for det fryser godt, og smager næsten bedre når det er gen-opvarmet.

Ingredienser:

3 kg nakkekam (mindre kan også gøre det)
1 gang BBQ Rub eller Magic Dust
1½ dl fransk sennep (den der gule med masser af sukker)
1 gang Jamies eller Bourbon BBQ Sauce

Fremgangsmåde:

Gør røgovnen klar, og få den op omkring de 100-110°C. Gnid nakkekammen ind i en generøs mængde fransk sennep, til den er helt dækket. Gnid nakkekammen ind i den rub du foretrækker, den franske sennep er med til at binde rub'en til køddet. Vend nakkekammen og gentag processen på den anden side.

Placér nakkekammen i røgovnen, og tilsæt smuld eller flis så den begynder at røge. Hold røgen kørende i en 8-9 timer. Sørg for at temperaturen holder de 100-110°C. Vi har prøvet en masse forskellige metoder, men det mest effektive er at gøre nakkekammen færdig i ovnen, stadig ved de 100-110°C. Kernetemperaturen skal ende på 94°C. Den sidste pulled pork jeg lavede endte med at skulle have 18 timer i alt. Har man ikke en røgovn, kan man bruge sin almindelige ovn, eller en gril, indtil kernetemperaturen er de 94°C.

Nakkekammen skal hvile i hvert fald ½ time, men gerne en 4-5 timer, inden man river den fra hinanden med to gafler. Den del af køddet man vil servere, blandes evnt. med den foretrukne BBQ sauce inden servering. Man kan servere den klassiske pulled pork i en ristet burgerbolle med mayo, salat og cole slaw, eller man kan servere pulled port i tacos, i en omelet, på en pizza, som kød i en risret, eller mange andre måder. Kun fantasien sætter grænsen for dette møre lækre stykke kød.

Pulled pork er meget velegnet til at fryse ned, og skal bare tøs op og varmes langsomt op ved en relativ lav varme. Vi fryser en lille pose BBQ sauce ned i en seperat pose, og blander pulled pork og den optøede BBQ sauce sammen, lige inden serveringen.

Denne opskrift er blevet vist 4.762 gange