Fars i Kål

Udskriv opskrift

Hvidkål er dejlig sammen med en god fars.

Ingredienser:

500 g hakket kalve- og flæskesmåkød
1 lille løg
4 spsk rasp
1 små æg
evt. vand
1 mellemstor hvidkål
300 ml bouillon
maizena
smør
persille

Fremgangsmåde:

Rør en ret lind fars af det hakkede kød med salt, peber, revet løg, rasp, æg og evt. vand. Skær kålen i kvarte, skær stokken fra og snit bladene meget groft. Giv dem 2 minutters opkog i 2 dl vand med 1 tsk. salt . Hæld kogevandet fra og gem det.

Læg fars og kål lagvis i et smurt gratinfad, dryp lidt smeltet smør over det øverste lag fars og bag ca. 30 min.ved 200 grader på nederste ribbe i ovnen. Si sky fra fadet over i en kasserolle og spæd med kålvand og bouillon. Kog op og jævn med maizenamel, udrørt i lidt vand.

Server kålretten lige fra ovnen og giv sauce og ristet rugbrød til.

TIPS:
Prøv at lave retten med hakket lammekød, krydret med knust hvidløg i. Det giver en helt anden, men god smag.

Denne opskrift er blevet vist 13.648 gange