Chipotle I Adobosauce

Udskriv opskrift

Billede af Chipotle I Adobosauce fra Verdens Lækreste Opskrifter

Chipotle, røget Jalapeño, er en af de lækreste ting fra det mexicanske og det sydvestlige USA. De sælges ofte i en lækker stærk sur-sød sauce, Adobosauce. Her er en opskrift hvor man kan bruge sine egne røgede chilier, eller købe tørrede røgede chilier, og lave sin egen (det er blevet svært at købe Chipotle I Adobosauce, efter Metro lukkede)

Ingredienser:

15-20 Chipotle eller andre røgede tørrede chili
4 fed presset hvidløg
1 mellemstor hakket løg
1 dåse hakkede flåede tomater
½ dl æbleeddike
2 spsk salt
½ dl sukker
2 dl kyllingebouillon

Fremgangsmåde:

Hak løg, og press hvidløget ned i en passende kasserolle, sammen med de tørrede chilier. Tilsæt tomat, eddike, salt, sukker og bouillon. Bring det til en stille simren over middelvarme, og lad det simre under låg i en time til halvanden, indtil chilierne er helt møre. Kig til det hver halve time, og rør lidt rundt.

Fisk en 7-8 chilier op af saucen, og kør resten af saucen i en foodprocessor eller en blender. Tilsæt de reserverede chilier, og hæld på rene skoldede beholdere. Det holder sig godt i køleskabet, og er egnet til at fryse.

Chipotle i Adobosauce er fantastisk til marinader, og til at krydre en gryderet. Prøv at lave en søgning på chipotle her på Verdens Lækreste Opskrifter.

Denne opskrift er blevet vist 20.565 gange