Pizza Dej

Udskriv opskrift

Billede af Pizza Dej fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg er ellers ikke meget for hjemmelavet pizza, men så købte jeg en Weber grill, en bagesten og faldt over en opskrift jeg kunne udvikle videre på. Sådan skal det gøres.

Ingredienser:

1½ dl håndvarmt vand
20 g gær
2 tsk sukker
2 tsk salt
285 g mel
1 spsk god olivenolie

Fremgangsmåde:

Bland vand, gær og sukker sammen. Bland salt og mel sammen, og rør det i vandet, og ælt det i 10 minutter, gerne på en røremasking på relativ lav hastighed. Form dejen til en bolle, og læg den i en skål der er smurt generøst med olivenolie. Vend bollen et par gange så olivenolien dækker overfladen. Lad dejen hæve under et viskestykke, til den er doblet i størrelse (1½-2 timer).

Læg bagestenen på risten, og tænd for grillen, eller læg en bagesten i ovnen og tænd den på 200°C. Bagestenen skal opvarmes i mindst 15 minutter for at sikre at den er varm nok. Mens bagestenen opvarmes, deles dejen i to. Hver dejbolle rulles ud med en kagerulle, på et bord der er drysset med lidt mel. Rul fra midten og ud, vend en kvart runde, og rul igen, indtil pizzaen er rund, fin og tynd, og med en diameter på godt 25 cm. Hvis dejen begynder at klæbe, drysses med mere mel.

Når bagestenen er vam nok, pensles den udrullede pizzadej med lidt olivenolie. Spred 4-6 spsk tykflydense sauce ud over pizzaen, indtil 1-2 cm fra kanten. Spred dine forestrukne ingredienser ud over saucen, mozzarella, skinke løg, oliven, hvidløg, der er (næsten) ingen grænser.

Bag pizzaen i 10-12 minutter, eller til den er som du kan lide den. Osten skal være smeltet, og have lidt farve, og kanten rundt om pizzaen skal være sprød og gyldenbrun.

Denne opskrift er blevet vist 3.665 gange