Burgerboller

Udskriv opskrift

Billede af Burgerboller fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre opskrift er fundet hos Brødrene Price, og kan bruges næsten uden ændringer. Bollerne er perfekte fordi de lige har den sødme der skal til, og ser sprøde ud, men har den helt rigtige blødhed til at lave den perfekte burger.

Ingredienser:

3 dl håndvarmt sødmælk
25 g gær
500 g mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
30 g smeltet smør
1 æg til pensling
sesamfrø eller hørfrø (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Opløs gæren i mælken, og tilsæt mel, sukker, salt og smør til blandingen. Ælt dejen, gerne i mere end 10 minutter til den er fast, elastisk og lidt klistret. Læg dejen i en skål der er smurt med olivenolie, og lad den hæve ved stuetemperatur indtil den er fordoblet i størrelse (1½-2 timer).

Form 6-8 boller af dejen (6=meget store burgere), og led dem hæve i en halv times tid på en bageplade med bagepapir. Pensel med et sammenpisket æg, og drys evnt. med sesam eller hørfrø. Bag i en 200°C varm ovn i 15 minutter.

Brug dem til en klassisk burger, med pulled pork, eller som kæmpesandwitch med forskelligt spændende pålæg.

Denne opskrift er blevet vist 6.215 gange