Tandoori Kylling

Udskriv opskrift

Billede af Tandoori Kylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Denne lækre ret er et af de mange mesterstykker fra det indiske køkken. Her er den lavet på et rotiserrerie, men den kan sagtens tilberedes i en ovn. Rotiserriet er det tætteste man kommer den traditionelle måde i en tandooriovn.

Ingredienser:

1 stor kylling

marinade:
2 dl tyrkisk eller græsk youghurt
saften af 1 citron
1 spsk fint salt
3 tsk stødt spidskommen
3 tsk stødt korianderfrø
3 tsk paprika
1 tsk stødt gurkemeje
1 tsk friskkværnet sort peper
4 fed presset hvidløg
1 tommelfinger stor stykke ingefær, revet
evnt. rød frugtfarve (men lad være)

Fremgangsmåde:

Bland marinaden sammen og hæld den i en stor pose. Jeg laver oftest 2 kyllinger med denne opskrift, der er nok marinade, og det er altid dejligt at have en tandoorikylling i fryseren. Tag skindet af kyllingen, og skær en 2-3 ridser i hvert bryst og lår, så marinaden kan trænge ind. Placér kyllingen i posen, og luk den. Masser marinaden ind i kyllingen, og lad den marinere i køleskabet i en 4 timers tid. Vend kyllingen hver time.

En time før kyllingen skal steges, tages den ud af køleskabet. Når du er klar til at stege den, tages den ud af posen med marinade, og overskydende marinade rystes lige af. Bind kyllingen op, og sæt den fast på spyddet. Tænd op for grillen, og forbered den til høj indirekte varme. Hvis man ønsker at tilberede kyllingen i en ovn, lægges den i et ovnfast fad. Tænd ovnen på 200°C.

Gril kyllingen i ca. 1 time, indtil kernetemperaturen er omkring 75°C. Lad kyllingen hvile i 15 minutter inden den serveres.

Denne opskrift er blevet vist 1.734 gange