Denne lækre syltetøj kan være med til at minde os om at tomaten faktisk er er frugt. Med denne opskrift får man en lækker og ikke for sød syltetøj, med en passende syrlighed. Man kan sagtens tilsætte hvidløg, krydderurter eller chili for at opnå mere komplekse smagsnuancer.
Skær tomaterne i små tern og fjern de hårde inderste dele. Bland alle ingredienserne i en gryde, og lad det hvile i mindst et kvarters tid, gerne natten over.
Bring blandingen i kog over middelvarme, indtil tomaternes skind begynder at folde sammen, ca. 10 minutter. Tilsæt evnt. hvidløg, chili eller krydderurter hvis det ønskes. Skru lidt op for varmen, og lad syltetøjet koge lidt ind og tomaterne begynder at falde fra hindanden, og syltetøjet er tykt og blankt, ca 35-45 minutter. Sidst i kogningen er det vigtigt at rør konstant, så det ikke brænder på.
Tag gryden af varmen og lad den stå i et par minutter. Tilsæt Atamon hvis det ønskes, og hæld syltetøjet på rene decinficerede glas.