Syltede Jalapeno

Udskriv opskrift

Billede af Syltede Jalapeno fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker måde at bruge de grønne jalapeno der er til overs ved vækstsæsonens afslutning. Jalapeno er det klassiske valg, men andre chilier kan selvfølgelig bruges i denne opskrift, og en blanding af forskellige chilier vil også fungere godt.

Ingredienser:

1 kg jalapeno (grønne og/eller røde)
5½ dl eddike (½ vineddike/½ lagereddike)
5½ dl vand
2 spsk sukker eller honning

til hvert glas:
½ tsk fint salt
½ tsk hele peberkorn
½ tsk hele spidskommenfrø
½ tsk hele korinanderfrø
1 laurbærblad
1 fed hvidløg

Fremgangsmåde:

Vask jalapeno og skær stilken af. Skær dem i skiver af 3-5 mm tykkelse. Gør en 4-5 sylteglas klar (2 dl+) (skold dem og skyld dem evnt. i Atamon).

Placér de skivede jalapeno i glassene, pres forsigtigt en smule så det bliver lidt kompakt. Bring eddike, vand og sukker (eller honning) næsten til kogepunktet. Hæld den varme væske i hvert glas, sammen med med krydderierne til hvert glas. bank og ryst glassene forsigtigt for at få luftboblerne ud, og skru lågene på.

Det er det sikreste at holde glassene på køl, men man kan evnt. pastuerisere dem så de kan holde sig uden køl.

Denne opskrift er blevet vist 776 gange