Orangekylling

Udskriv opskrift

Billede af Orangekylling fra Verdens Lækreste Opskrifter

Dette er en lækker asiatisk inspireret opskrift på en orangekylling. Her bruger jeg orangemarmelade for at opnå en smag man ellers får ved at reducere orangejuice i meget lang tid. Retten er yderst velegnet til slowcookeren eller til en trykkoger.

Ingredienser:

4 kyllingebryster i mundrette tern
½ dl soyasauce
½ dl vand
2 tsk brun farin
1 spsk risvineddikke (eller hvidvinseddike)
1 tsk sesamolie
1 spsk chilisauce (alt efter styrken)
1 fed knust hvidløg
1 tommelfinger finthakket ingefær
1 dl orangemarmelade
3 spsk Maizena
3 spsk koldt vand til Maizena
et par jakkede forårsløg til pynt

Fremgangsmåde:

Tilsæt kyllingetern, soyasauce, vand, brun farin, eddike, sesamolie, chili sauce, hvidløg og indefær til trykkogeren. Trykkog ved fuld tryk i 5 minutter, og hutigudløs dampen. Hvis man ikke har en trykkoger, simres retten i 30-40 minutter i en gryde med låg.

Rør orangemarmeladen ud i retten og lad den smelte. Rør Maizena og vand sammen, of jævn saucen ved en stille simren. Sevér over ris, eller prøv med en gang grønsgasspaghetti.

Denne opskrift er blevet vist 597 gange