Fermenterede Hvidløg

Udskriv opskrift

Billede af Fermenterede Hvidløg fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker måde at bevare hvidløg på til hele året. fermenterede hvidløg bliver gæret med naturlige mælkesyrebakterier, og de får en næsten smøragtig konsistens, med en hvidløgssmag der er kompleks og koncentreret.

Ingredienser:

2% saltlage (20g salt/liter vand)
pillede hvidløgsfed

Fremgangsmåde:

Rør saltet ud i vandet til det er helt opløst. Pil alle hvidløgsfeddene, jeg bruger en 10-15 hvidløg af gangen. Læg hvidløgsfeddene i et sylteglas (ikke over glassets skulder), og hæld saltlagen over.

Lad glasset stå ved stuetemperatur i en måned. Det er vigtigt at man hver dag lige åbner låget, så trykket slipper ud (Man kan købe specielle krukker til fermentering, med et gærrør der slipper CO2'en ud). Man kan fermentere længere, smagen bliver mildere med tiden.

Efter fermenteringen stilles glassene køligt i 1-2 måneder, og så er hvidløgene klar til brug. De er fremragende til dressinger og til at komme i maden. De er meget koncentreret i smagen, og for det meste bruger jeg ca. halvt så mange fed med disse hvidløg.

Fermenterede hvidløg kan tage en blålig eller sort farve, det er helt normalt og betyder ikke noget.

Denne opskrift er blevet vist 594 gange