Sprængt Oksebryst

Udskriv opskrift

Billede af Sprængt Oksebryst fra Verdens Lækreste Opskrifter

Også kendt i den store verden som Corned Beef. Dette er første skridt mod Pastrami, en lækker jødisk delikatesse der er meget populær i USA. Sprængt okskebryst er også meget lækker i sig selv, f.eks. med peberrod og på et stykke rugbrød.

Ingredienser:

1½ kg oksespidsbryst
3 liter vand
225 g salt (fin salt er nemmest)
6 g nitritsalt (kan udelades)
1 dl brun farin (kan udelades)
20 g syltekrydderi (kan udelades)
4 fed hvidløg, knust eller presset) (kan udelades)

Fremgangsmåde:

Find en passende beholder og sørg for at den er pinligt ren. Bland saltlagen, og rør indtil saltet er helt rørt ud. Hvis målet er sprængt oksebryst til frokostbordet, trimmet det meste fedt af, hvis målet er pastrami, lader men fedtet sidde på. (pastrami røges, mens sprængt oksekød simres i en 2-3 timer).

Læg oksekøddet i beholderen, og hæld lagen over. Det er vigtigt at alt køddet er helt dækket af lagen. Lad det salte i 5-7 dage, hvor køddet vendes dagligt. Hæld mere saltlage på hvis det er nødvendigt. Hvis man vil lave pastrami, stopper man her, og går videre med pastramiopskriften. Hvis man ønsker spræng oksebryst, vaskes den grundigt for salt, lægges i koldt vand i køleskabet i en 8 timer, og simres så i en 3 timer, indtil den er lækker mør.

Servér skivet på rugbrød med peberrodsauce, eller til middag med kål og kartofler.

Denne opskrift er blevet vist 79 gange