Sommerpølse

Udskriv opskrift

Billede af Sommerpølse fra Verdens Lækreste Opskrifter

Sommerpølse, amerikanerne kalder den selv for Summer Sausage, er en lækker røget og varmebehandlet pålægspølse. Der er tusindvis af måder at lave den på, her er en jeg synes var enkelt og som giver et godt resultat.

Ingredienser:

500 g hakket oksekød
500 g hakket svinekød
15 g fint salt
5 g nitritsalt (kan erstattes af fint salt)
10 g sukker
3 g groftmalet sort peber
2 g stødt korianderfrø
8 g hele, gule sennepsfrø
2 g stødt allehånde
1-2 fed fintpresset hvidløg
Spegepølsetarme, 60 mm

Fremgangsmåde:

Læg kunsttarmene i lunket vand i mindst 30 minutter (og følg pakkens instruktioner hvis der er nogen). Hvis du selv hakker dit kød, så brug den mellemfine, 4-5 mm.

Bland alle ingredienser i det hakkede kød, og kør på en røremaskine med spatelen i en 5-6 minutter, til konsistensen er klistret og sammenhængene. Pas godt på at massens temperatur ikke kommer over 12°C. Læg massen i fryseren til den er iskold.

Stop massen i kunsttarmene, den skal stoppes ret fast. Bind enden sammen, og lad hænge ved sturetemperatur i 24 time.

Røg pølserne i ca. 6 timer, og sørg for at der er en skål med vand i røgovnen så luftfugtigheden holdes høj. Start ved 45°C, og øg temperaturen med 10° hver time, indtil temperaturen når 85°C. Man kan enten fortsætte indtil pølsens kernetemperatur er mindst 68°C, eller man kan pochere pølsen i 78°C varmt vand i 1 minut pr. mm tarmdiameter + 5 minutter (altså 65 minutter for en 60 mm tarm). Efter røgning/pochering, lynafkøles pølsen i iskoldt vand.

Denne opskrift er blevet vist 435 gange