Rød Karry Griller

Udskriv opskrift

Billede af Rød Karry Griller fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg er medlem af en spændende Fracebook gruppe kaldet "fynske Pølsemager". Michael Westphal fra gruppen har givet mig tilladelse til at bringe hans lækre "Griller m/ Rød karry/tomat" her. Jeg kunne ikke fimde tomatjuice, så jeg har brugt tomatsuppe i stedet for, og har valgt at bruge friskpresset hvidløg fra haven.

Ingredienser:

2½ kg svinebov
¾ kg bugstrimler
16 g nitritsalt (kan erstattes af fint salt)
50 g fint salt (pas på hvis karrypastaen er meget salt)
1 l tomatjuice (eller tomatsuppe)
1 glas rød karrypasta (~110g)
1 lille dåse koncentreret tomatpuré (70g)
30 g hvedemel
30 g skummemælkspulver
10 g stødt sort peber
12 g Fænomal (fosfat, kan udelades)
10 g løgpulver
5 g paprika
1-2 fed presset hvidløg
svinetarm (kaliber 27/29)

Fremgangsmåde:

Skær køddet i strimler der passer til kødhakkeren, og bland det med alt saltet. Sæt køddet i køleskabet i mindst 4 timer, gerne natten over. Svits karrypastaen i lidt olie på en souteringspande, og rør tomatjuice og tomatpuré i, og giv det et opkpg. Køl det helt ned, helst til en 2-3 grader.

Køddet hakkes på den fine skive. Rør det grundigt sammen med alle krydderierne, mel og tørmælk, gerne på en røremaskine, til det er en klistert masse (~10 minutter på en røremaskine), mens den iskolde tomatsuppeblanding tilsættes lidt efter lidt.

Kør farsen i tarmen med en pølsestopper, ikke for fast, og drej pølserne i passende længder, f. eks. 8-10 cm. Pochér pølserne i 78 grader varmt vand i et minut per mm tarmdiameter, plus 5 minutter (29 mm = 34 minutter). Pølserne skal gerne have en kernetemperatur på 68 grader når de er færdige. Afslut med at nedsænke pølserne i isvand i et kvarters tid. Lad pølserne tørrei køleskabet i et døgns tid, inden de spises, vacuumpakkes og/eller fyses.

Denne opskrift er blevet vist 446 gange