Pølsebrød

Udskriv opskrift

Billede af Pølsebrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

En lækker opskrift på dej til bagemaskinen der kan bruges til pølsebrød, sandwitchbrød eller burgerboller. Det giver bløde brød, der er egnet til at fryse ned.

Ingredienser:

3 dl vand
1 stort æg
85 g smør
1½ spsk sukker
480 g brødmel
40 g skummetmælkspulver
3 spsk kartoffelmospulver
1½ spsk Gluten
2 tsk fint salt
2 tsk tørgær
1 æggeblomme til at pensle med

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Brug maskinen "Basic" dej program for det bedste resultat. Læg et stykke bagepapir på en bageplade.

Når dejen er færdigæltet i maskinen vendes dejen ud på en let melet overflade. Del dejen i 12 lige store stykker med en dejskraber. Pres dejen ud i 15 cm lange ovaler, og rul dem hårdt op på den lange side. Læg dem på bagepladen, og pres dem let flade. Dæk med et hviskestykke og lad hæve i en 30 minutters tid. Ønskes burgerboller, formes de 12 stykker til runde kugler. Tænd ovnen på 190°C

Pisk æggeblommen sammen med en spsk vand, og pensel det ud over brødenes overflade. Evnt. kan de drysses med sesamfrø eller lignende. Bag i 15-20 minutter, til de er lysebrune. Køl brødene helt ned inden de anvendes.

Denne opskrift er blevet vist 110 gange