Kødtærte med Grønsager.

Udskriv opskrift

Tærte som gæstemad er fint. Du kan lave mange forskellige slags, og alle mennesker kan næsten lide tærte. Smager altid godt med en god salat.

Ingredienser:

180 g mel
80 g smør
1 æggeblomme
½ tsk salt
2 spsk vand

Fyld:
250 g oksekød
200 g porrer
200 g gulerødder
smør
salt
peber
frisk revet muskatnød
2 tsk frisk timian
2 æg
300 ml mælk (3dl)

Fremgangsmåde:

Smørret smuldres i melet, og dejen samles med en æggeblomme og vand. Den rulles ud og lægges i en tærteform. Kødet brunes i en gryde og rør , til kødet smuldrer. Tilsæt gulerødder, tyndt udskivet, og porrer, tyndtskåret, og kog blandingen , til gulerødderne er halvmøre. Smag til med krydderier og afkøl, inden du hælder blandingen i tærtebunden.

Æg og mælk piskes sammen og hældes over fyldet, og tærten bages i ovnen ved 200 grader (390F) i ca 40 minutter, til tærten er gylden. Server med grøn salat.

Denne opskrift er blevet vist 7.952 gange