Kartoffelbrød

Udskriv opskrift

Billede af Kartoffelbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Kartofler er blevet brugt i brød lige siden kartoflen kom til Europa. Brug rester af kartofler, eller andre rodfrugter for den sags skyld, og få et meget lækkert brød ud af det. Kartoflen giver en lækker luftig og fugtig krumme, og bidrager til skorpens sprødhed. Ikke mindst er gæren taknemmelig for de ekstra kulhydrater kartoflerne tilføjer.

Ingredienser:

250 g kogte kartofler i små stykker
2 dl vand
40 g smør i små stykker
480 g brødmel
½ spsk sukker
2 tsk Gluten
2 tsk fint salt
2 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

Mos de kogte kartofler med en gaffel. Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual (kartoffelmosen betragtes som en våd ingrediens). Sæt skorpen på medium, og brug maskinen "Basic" program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Denne opskrift er blevet vist 192 gange