Chokolade- & Peanutsnitte

Udskriv opskrift

Billede af Chokolade- & Peanutsnitte fra Verdens Lækreste Opskrifter

Jeg er ikke den store kagemand (ha ha), men da jeg så denne opskrift, måtte jeg bare lave den. En sprød kikseagtig bund, et lag med crunchy peanutbutter og kondenseret mælk, og så et tykt lag chokolade. Lækkert og uimodståeligt.

Ingredienser:

til bunden
110 g blødgjort smør
110 g sukker
1 æg
160 g mel
30 g hollandsk kakaopulver

til mellemlaget
1 dåse kondenseret mælk (400g)
150 g crunchy peanutbutter
100 g brun farin

til øverste lag
200 g lys chokolade

Fremgangsmåde:

Smør en 20 cm bradepande, eller en brødform med smør eller olie. Tænd ovnen på 180°C. Pisk smør og sukker sammen til en lækker og luftig creme. Pisk ægget i. Rør mel og kakaopulver i, indtil dejen er jævn og uden klumper.

Pres dejen ned i bunden afbradepanden så den får en jævn overflade. Bag den i 20 minutter, og lad den så køle helt ned til stuetemperatur.

Mens bunden bliver klar, hæld kondenseret mælk, peanutbutter og brun farin i en lille kasserolle og varm langsomt ved lav varrme mens der røres konstant. Når sukkeret er opløst skrues op for varmen, og massen koges i en 5 minutters tid, hele tiden under konstant omrøring. Hæld massen over den afkølede bund, og lad køle ned til stuetemperatur.

Smelt chokoladen over et vandbad, og fordel jævnt ud over det afkølede peanutbutterlag. Når chokoladen er afkølet, skæres kagen i snitter.

Denne opskrift er blevet vist 105 gange