Bagemaskine Rugbrød

Udskriv opskrift

Billede af Bagemaskine Rugbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Det her har jeg forsøgt længe, at lave et lækkert rugbrød på bagemaskinen, uden at skulle ty til Amos lækre, men noget dyre melblandinger. Og nu tror jeg den er der. Jeg bruger noget der hedder Rugsur og opskriften er inspireret af en opskrift fra bagekurset.dk.

Ingredienser:

300 g knækkede rugkerner
100 g havregryn (gerne de grovvalsede)
5½ dl lunkent vand
25 g Rugsur
12 g salt
175 g brødmel
10 g maltmel
10 g mørk sirup
½ spsk Gluten
2 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

Knækkede rugkerner, havregryn, rugsur, salt og vandet sættes i blød i den slukkede bagemaskine i en times tid. Tilsæt resten af ingredienserne, og sæt maskinen på fuldkornsprogrammet hvis den har sådan et. eller sæt den på Basic programmet, og skorpen på mørk.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Man kan sagtens bruge hele kerner, det bliver rigtigt lækkert. Men de skal lige koge i 10 minutter først, og afkøles i en si, så mest muligt vand fordamper. Bruger men hele kogte kerner, trækkes ½ dl vand fra per 100 gram hele kerner, så brødet ikke bliver for vådt.

Denne opskrift er blevet vist 99 gange