Blødt Sødmælksbrød

Udskriv opskrift

Billede af Blødt Sødmælksbrød fra Verdens Lækreste Opskrifter

Her er et blødt og lækkert brød til bagemaskinen. Det er super let og luftigt, og er velegnet til morgenmad, "Tea Time", eller måske til at lave French Toast med. Man kan sagtens lave dette brød uden bagemaskine, de i instruktionerne.

Ingredienser:

2½ dl sødmælk
1 stort æg
75 g blødgjort smør
50 g sukker
375 g brødmel
1 spsk gluten (kan undlades)
1 tsk salt
2 tsk tørgær

Fremgangsmåde:

Bland ingredienserne i bagemaskinen efter maskinens manual. Sæt skorpen på lys, og brug maskinen "Basic" program for det bedste resultat.

Når programmet er færdigt tages brødet ud af maskinen med det samme, og køles helt ned før det skæres for. Brødet bages færdigt mens det køler ned.

Hvis du vil lave dette brød uden bagemaskine, så skal det æltes til det er en blød og smidig dej, hæve i en time til dobbel størrelse, slås ned, formes med så megen overfladespænding som muligt, hæve i yderligere 45 minutter, og så bages ved 180°C i 18-20 minutter, eller til kernetemperaturen er over 96°C.

Denne opskrift er blevet vist 38 gange