Surdejs Crumpets

Udskriv opskrift

Det er altid ærgerligt at smide god mad ud, og det gælder for mit vedkommende også den resterende surdej når man lige har fodret den. Så her er en lækker opskrift på crumpets der er lavet af surdejsrester efter surdejen er blevet fodret.

Crumpets er en lækker engelsk morgenmads bolle der også er kendt som en "smørtyv".

Ingredienser:

230 g surdejsrest
1 tsk sukker
½ tsk salt
½ tsk natron

Fremgangsmåde:

Hæld surdejsresten i en mellemstor skål. Rør salt og sukker i, og derefter natron. I løbet af kort tid hæver dejen lidt op og begynder at bobble.

Varm en pande op til middel-lav varme. Hæld lidt olie på panden, og smid en lille klat smør på når olien er varm. Smør 4 metalringe på omkring 10 cm i diameter, og fordel dem på panden. Del dejen mellem de 4 forme, der burde kunne være omkring ½ dl i hver af dem.

Lad crumpets'ne stege ved mellem lav varme indtil overfladen er ved at være fast, og hullerne fra boblerne ikke forsvinder. Det tager mindst 5-6 minutter. Fjern ringene og vend crumpets'ne forsigtigt. Giv dem yderligere 3-4 minutter til de er gyldenbrune.

Crumpets er bedst varme, lige fra panden, men er også velegnet til en brødrister. De spises ved at man skære dem over (som et rundstykke), og med smør og evnt med jordbær syltetøj. Det er bedst at riste dem hele i brødristeren, og så skære dem over bag efter.

Denne opskrift er blevet vist 52 gange