Lyn-Ramen (Tantanmen)

Udskriv opskrift

Ramen er en lækker japansk ret, rig på smag og ingredienser. Ramen er normalt svær og tidskrævende at tilberede, men denne opskrift er til at gå til, og burde kunne stå på bordet relativt hurtigt, hvis man kan rubbe neglende, uden alt for meget snyd.

Ingredienser:

3 Bok Choi (roma salat kan bruges)
100 g bønnespirer
4-5 fintskivede forårsløg
2 fed finthakkede hvidløg
1 fingerspids revet ingefær
400 g hakket svinekød
2 spsk chilliolie (andre madolier kan bruges)
2 spsk hvid ristet sesam paste (Miso Paste, Tahini eller peanutbutter kan bruges)
1 spsk riseddike (eleer anden mild eddike)
2 spsk soyasauce
1 spsk mirin (eller tør sherry)
1-2 tsk stødte ristede szechuanpeberkorn
300 g ramennudler
2 smilende æg
50 g let knuste peanuts

suppe:
2 dl vand
4 dl usødet soyamælk
1 spsk kyllingebouillonpulver

sauce:
1 tsk sukker
1 spsk chillibean paste
1 spsk oister sauce (eller fish sauce)
1 spsk sake eller mirin (kan estattes af tør sherry)

Fremgangsmåde:

Dette burde række til 2 serveringer. Hak hvidløg og ingefær så fint som muligt. Snit forårsløg fint i tynde skiver. Skær bok choi i spisepindevenlige stykker. Rør saucen sammen af sukker, chillibean paste, ouster sauce, knuste szechuanpeberkorn og mirin. Kog et par æg så de er smilende (eller hvad man nu foretrækker).

Hæld 1-2 spsk chilliolie i en wok eller en sautérpande ved mellemhøj varme. Steg svinekødet mens det brækkes fra hindanden, indtil det er godt brunet. Tilsæt forårsløg, hvidløg og indefær og stitfry i et minutes tid. Skru op for varmen og tilsæt halvdelen af saucen, og steg indtil det meste af vandet er stegt af. Hold kødet varmt mens resten tilberedes.

Tilsæt 2 spsk. sesam paste (eller Tahin eller peanut butter) til en skål. tilsæt 1 spsk. chilliolie, 1 spsk. riseddike, 2 spsk. soyasauce og 1 spsk. mirin og bland det grundigt.

Bland vand, soyamælk og kyllingebouillon til en stille simren over lav varme. Soyamælk har det med at koge over, så hold godt øje med det. Sæt en anden gryde over med vand, og bring det i kog. Blancher bok choi, og derefter bønnespirer i henholdsvist et minuts tid. Kog derefter nudlerne i det samme vand efter anvisningen på pakken. Skyld nudlerne i koldt vand når de er færdige, så kogningen stoppes.

Anretning:
Hæld halvdelen af saucen, og halvdelen af suppen i hver serveringsskål, og rør dem godt sammen. tilsæt halvdelen af nudlerne i hver skål, og få den til at stille lidt op over suppens overflade. Ellers synker de andre ingredienser bare ned i suppen. Læg en stak bønnespirer, og en stak bok choi ude i siderne ved siden af hindanden, og læg kødblandingen i midten oven på nudlerne. Drys eventuelt med lidt hakket forårsløgtoppe, lidt sesamfrø og med peanuts. Hæld eventuelt dråber af chilliolie ud over. Slut med at lægge de halve æg med blommen opad.

Serveres rygende varm med spisepinde og en ske.

Denne opskrift er blevet vist 349 gange